Vlčí mák

Potřebné ingredience
takže patchwork v akci, pro nezasvěcené, patchwork se říká těm vykrajovátkám, kterými jsem dělala vlčí mák, díky Zuzce (zuzaa), ta mi na dálku popisovala, jak to vypadá na instruktážním videu. Květ je plastický.
korpus můj, tmavý a světlý, skládání po brněnsku (viz fotka v postupu), krém čokoládový, potahová hmota od Arielll, barvičky...
Postup přípravy
Obtiskla jsem si kytičku na hmotu doprostřed dortu. Pak jsem vykrájela všechny její části (vykrajovačku jsem potírala prstem obaleným Solamylem), dost se to lepilo, několikrát jsem ji v průběhu musela i umýt. První vrstvu jsem celou položila na obtisknutý obrázek, pak jsem na některé vybrané lístky položila ždibeček hmoty, takový váleček, přes to vykrojený dílek, který jsem přitlačila jen u jedné strany tak, aby vznikl plastický vzor. Takto jsem pokračovala ještě další vrstvou, udělala jsem také navíc jeden list. Nakonec jsem kytičku dobarvila (vystínovala listy) a párátkem květ "otevřela", aby lístky neležely na sobě, ale byly jakoby rozvité...
co víc psát.. je to pro pána, kterému je 87, jsou jen sami s manželkou bez dětí, dort jsem chtěla udělat menší, má tedy v průměru jen 20cm a váží 1500g (je docela vysoký).
Tak ráda bych pekla na nějakou objednávku, místo toho si vymýšlím, komu co k čemu upeču...

dečku jsem jedlým sprejem natónovala dočervena

už v denním světle

na řezu by měl vypadat jako tenhle můj starší dort, (pokud se to povedlo), vršek a spodek tmavé, světlé svislé pruhy a tmavý krém

takto vypadá vykrajovačka

a oslavenec s manželkou... (té bude mimochodem 82)
Pánovi nateklo oko, tak má tmavé brýle, je to jinak pěkný štramák...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu




























































































































































































































